Välkommen! Res säkert, följ Folkhälsomyndigheten klicka här.

Enklare att turista hållbart i hela Sverige

Att kunna turista hållbart och klimatsmart blir allt mer populärt. För att göra det ännu enklare för gästen har Svenska Turistföreningen skapat STFs Hållbarhetslöfte – ett löfte till gästen om att vi jobbar med hållbarhet. Nu när 2019 summeras har alla STFs nästan 250 boenden i hela Sverige avgett Hållbarhetslöftet.

Under året som gått har hela 120 STF-boenden över hela landet avgett Hållbarhetslöftet och därmed anslutit sig till den skara som redan hunnit göra det sedan lanseringen 2017. Hållbarhetslöftet visar för gästerna att boendet arbetar med hållbarhet ur alla perspektiv. Det kan bland annat vara att boendet hushåller med vatten och energi, bidrar i sitt lokalsamhälle och ger bra arbetsvillkor till sina anställda. De hjälper helt enkelt sina gäster att göra sin vistelse mer hållbar.

– I en tid när många vill turista klimatsmart vill vi göra det enkelt att resa och övernatta hållbart runtom i Sverige. Med Hållbarhetslöftet lovar vi våra gäster att hållbarhet ska genomsyra allt vi gör. Vi har nu nått vårt mål att alla STFs boenden har avgett löftet, avslutar Maria Lidberg, hållbarhetsansvarig för Svenska Turistföreningen.

STFs Hållbarhetslöfte är unikt i sitt slag genom att det möjliggör för såväl stora som små boenden att utifrån sina lokala förutsättningar visa upp sitt hållbarhetsarbete för gästerna. Löftet ersätter dock inte en miljömärkning vilket många boenden också har. Nya boenden ansluter sig hela tiden till Svenska Turistföreningen och får då avge Hållbarhetslöftet löpande.

– Jag är så imponerad av alla fantastiska exempel på vad STF-boenden över hela landet har gjort för att uppfylla Hållbarhetslöftet. Allt från en kretsloppsbaserad tomat och fiskodling på STF Falun Vassbo till naturnära upplevelser på STF Söderåsen pensionat och egentillverkade charkprodukter av gårdens egna Linderödssvin på STF Kolåsen, säger Maria Lidberg.

Källa: svenskaturistforeningen.se

Res Eko – Res och Upplev Sverige mer!

Vi på Res Eko är en contentbyrå och besöksguide om hållbar turism i Sverige. Vi finns på webben, som tematidning och i sociala medier. Vårt syfte är få fler konsumenter att resa och uppleva Sverige mer klimatsmart. Vi är partipolitiskt och religiöst obundna med målen demokrati, jämställdhet och hållbar utveckling för alla. Vi inspirerar och peppar varandra! Tagga din resa med #reseko @reseko.se

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta och nå ut med er story. Klicka här för mer information.

Res Eko klubben
Bli prenumerant, få senaste nyheterna och exklusiva rabatter helt gratis!