Välkommen! Res säkert, följ Folkhälsomyndigheten klicka här.

Garmin Fenix 6X Pro Solar recension – den soldrivna superklockan

Under 3 månader har vi testat Garmin’s nyaste outdoor smartwatch Fenix 6X Pro Solar. Garmin beskriver klockan med budskapet ”Gör det du älskar längre” i sin senaste kampanj. Den största nyheten är att klockan använder solens kraft för att laddas. Garmins nya teknik markerar ett viktigt steg in i framtiden, då vi förhoppningsvis inte kommer att behöva ladda vår smartwatch lika ofta.

Garmin Fenix ​​6 Pro Solar har solladdning med ett långvarigt batteri och omfattande spårningsteknik. Foto: Res Eko

Garmin Fenix ​​6X Pro Solar är en av USA: s förstklassiga smartwatch som kan hålla i veckor med en laddning och spåra praktiskt taget vilken statistik du vill, plus att den kan vägleda dig ur skogen när du är vilse.

Klockan finns antingen i 42 mm, 47 mm eller 51 mm och i olika färger och material. Vår är kolgrå titan med diamantliknande kol med svart armband och i storleken 47 mm. Designen av Fenix ​​6X Pro Solar är och känns riktigt slitstark och robust. Den är 15,1 mm tjock och 47 mm över din handled och tar de flesta andra smartwatch klockor i design. Trotts sin design känns den inte enorm när den bärs, fortfarande passar den under tröjan och fastnar inte lätt.

Den väger 62 g, vilket är ganska lätt – den mindre Fossil Gen 5 väger närmare 100 g. Med den medföljande 23 g silikonremmen känns klockan välbalanserad på handleden och glider inte runt. Den är bekväm att bära med mycket justerings möjligheter. 22 mm remmen kan bytas ut mot antingen ett snabbkopplingsband tillverkat av Garmin eller något annat 22 mm tredjepartsband.

1.3-tums icke-pekskärm är en färgtransflerande LCD-skärm som syns tydligt i direkt solljus och har bakgrundsbelysning för att synas i mörkret. Skärmen är skyddad av reptålig Gorilla Glass 3 DX och är tillräckligt stor och tydlig för att se en överblick. Det är mer animerat än Garmins liknande skärmar på klockor som Forerunner 245 , men är inte lika snyggt eller lika snyggt som OLED-skärmarna som finns hos på andra smartklockor. Fem fysiska knappar tar hand om kontrollerna. De flesta saker är snabba och enkla att göra med upp-, ned-, välj- och bakåtknapparna. Om du tänker på att det fungerar som en old-school eller retro klocka , så får du en grov uppfattning om hur det fungerar.

Bläddra upp eller ner från urtavlan för en serie anpassningsbara widgets. Jag har smartwatch-meddelanden först, sedan en serie hälsostatistik inklusive hjärta, stress och sömn, temperatur, solintensitet, en serie löpande prestationswidgets och så vidare; det finns massor att välja mellan. Varje knapp har också en tryck-och-håll-genväg.

Specifikationer

GLASETS MATERIALPower Glass™
INFATTNINGENS MATERIALRostfritt stål eller titan med diamantliknande kol
MATERIAL I HÖLJETFiberförstärkt polymer med bakre skydd av metall
QUICKFIT-KLOCKARMBANDArmband på 22 mm ingår
REMMENS MATERIALSilikon eller titan
HÖLJETS STORLEK, B X L X H47 x 47 x 15.1 mm. Passar handleder med följande omkrets:
Silikonarmband: 125-208 mm
Läderband: 132-210 mm
Tygarmband: 132-210 mm
Metallarmband: 132-215 mm
FÄRGSKÄRM
SKÄRMSTORLEK, B X H1.3 tum, 33.02 mm diameter
SKÄRMUPPLÖSNING, B X H260 x 260 pixlar
SKÄRMTYPLäsbar i solljus, transflektiv MIP (memory-in-pixel)
VIKTStål: 85 g (endast boett: 62 g)
Titan: 72 g (endast boet: 48 g)
BATTERITIDSmartwatch: upp till 14 dagar/16 dagar med solenergi*
Batterisparläge: upp till 48 dagar/80 dagar med solenergi*
GPS: upp till 36 timmar/40 timmar med solpaneler*
GPS och musik: upp till 10 timmar
Maxbatteri i GPS-läge: upp till 72 timmar/93 timmar med solenergi**
Expeditionsaktivitet med GPS: upp till 28 dagar/36 dagar med solenergi**Solenergiladdning, vid användning hela dagen med 3 timmar per dag utomhus i förhållanden med 50 000 lux
**Solenergiladdning, vid användning hela dagen med 3 timmar per dag utomhus i förhållanden med 50 000 lux
VATTENKLASSNING10 ATM
MINNE/HISTORIK32 GB

Hållbarhet

Fenix ​​6X Pro Solar kan i allmänhet repareras och Garmin ersätter vanligtvis skadade klockor med reservdelar mot en avgift. Batteriet är klassat för att hålla i några år med frekventa laddningar samtidigt som det bibehåller minst 80% kapacitet , men kan inte bytas ut av användaren. Skärmen är täckt av Cornings reptåliga Gorilla Glass 3 DX, liknar en smartphone. Garmin erbjuder system för inbyte för vissa linjer och följer WEEE och andra lokala lagar för återvinning av elektronik.

Sport, träning och äventyr

Omfattande aktivitetsspårning täcker en lista med över 30 aktiviteter ex. inomhus- och utomhusformer, cykling, simning, vandring, vandring, skidåkning, golf och gymsessioner med animationer på skärmen som visas när du utför aktiviteten.

Klockan kan absolut följa dig som kör triatlon, men som en vecko-löpare fokuserade jag på milen. Fenix ​​6X Pro Solars spårning utomhus var träffsäker och förstklassig. Den fick ett GPS-lås inom några sekunder, övervakade varje steg jag kunde önska, hade en tydligt läsbar skärm med bara den information jag ville ha på den, gav mig varningar om tempo och varv, prestationsanalys efter 1,5 km och hanterade intervall och mer avancerade träningsplaner säkert.

I slutet av varje träningspass ger klockan dig en aerob och anaerob träningspoäng, plus en analys av din träning under de senaste sju dagarna. Återställnings-, Vo2 Max- och race-prediktorfunktionerna var mer exakta än andra Garmin-klockor som jag också har testat. Med PacePro kan du kartlägga en tävlingsbana och få tempoförslag i realtid på klockan justerad för höjd och andra faktorer som hjälper dig att nå önskad tid när tävlingarna är öppna igen.

Kartor och musik

Promenadkartor var också mycket användbara och gav kartor med spår och andra funktioner som inte var synliga på Google Maps, vilket gjorde det mer effektivt än en telefon. Att flytta kartan kan vara lite tråkigt med knappar, men är enkelt med övning.

Höjdmätaren, barometern och kompassen plus kartor över hela Europa gör att du kan vandra nästan var som helst. Om du behöver kartor för andra regioner kan du köpa dem och ladda upp dem via Garmin Express.

Fenix ​​6X Pro Solar kan köra appar från tredje part som laddats ner från Connect IQ-butiken. Det finns gott om små verktyg och widgets, appar som Uber och Strava, musiktjänster inklusive Spotify, Deezer och Amazon Music och massor med urtavlor.

Spotify-appen fungerar bra. Den kan ladda ner upp till 2000 låtar för offline-uppspelning via wifi eller styra musik på din smartphone. Det är inte många smartwatches som har Spotify’s offline-uppspelning, så det är ett stort plus för musikälskare och Shopify prenumeranter.

Ett stort plus med klockan är Garmin Pay som fungerar med flera kreditkort och bankkort från större banker. Genom att addera dina kort som stöds i din Garmin Pay wallet kan du använda ditt betalkort direkt från handleden. Perfekt när du är på språng och vill betala smidigt och säkert.

Garmin Fenix 6X Pro Solar recension – den soldrivna superklockan
Sammanfattning
Garmin Fenix ​​6X Pro är en tålig, robust, snygg och sportig smartwatch. Har du mindre handleder kan 47mm-versionen va för stor, men 42mm-versionen är mindre än många smartwatch. Garmins Power Glass ger en glimt av den soldrivna framtiden. Det är inte ett smartur som du aldrig behöver ladda, men Garmin lyckas med en liten men materiell skillnad i batteriets livslängd. Det är värt att notera att du betalar 1400+ kr extra för solladdningsteknologin kontra samma klocka utan, vilket är en skälig summa. Den är verkligen inte billig rek.pris: 9.799 kr och definitivt överdrivet för de flesta. Men om du vill ha den ultimata smartwatch klockan 2021 för utomhusäventyr är Garmin Fenix ​​6X Pro Solar en av dom vi rekommenderar.
Läsarbetyg4 Betygsätt
Snygg och sportig design
Mäter allt
Grym batteritid – och solcellsladdning
Spotify
Tar tid att lära sig att använda
Lite ljussvag skärm
Priset
4.5

Res Eko – Res och Upplev Sverige mer!

Vi på Res Eko är en contentbyrå och besöksguide om hållbar turism i Sverige. Vi finns på webben, som tematidning och i sociala medier. Vårt syfte är få fler konsumenter att resa och uppleva Sverige mer klimatsmart. Vi är partipolitiskt och religiöst obundna med målen demokrati, jämställdhet och hållbar utveckling för alla. Vi inspirerar och peppar varandra! Tagga din resa med #reseko @reseko.se

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta och nå ut med er story. Klicka här för mer information.

Res Eko klubben
Bli prenumerant, få senaste nyheterna och exklusiva rabatter helt gratis!