Välkommen! Res säkert, följ Folkhälsomyndigheten klicka här.

Granngården i unikt samarbete med Hasselfors och Nelson Garden

Granngården erbjuder sedan tidigare ett stort utbud av populära fröer och specialjordar. Nytt för i år är en unik tomat- och chilikollektion från Lord Nelson och en KRAV-märkt tomat & chilijord från Hasselfors och som dessutom är helt vegetabilisk och därmed anpassad för vegansk odling.

Intresset för hemmaodlat ökar i takt med att allt fler upptäcker odlingsglädjen. I förlängningen till att fler vill odla hållbart ser vi även efterfrågan på unika och mer nischade fröer och jordar, säger Elena Wilskier, ansvarig kategorichef på Granngården.

Det är med stor glädje Granngården presenterar årets odlingsnyheter och samarbetet med Hasselfors och Nelson Garden. Förodlingssäsongen har startat och det är nu tid för att sätta frön för bästa resultat framåt våren.

Frökollektionen innehåller totalt 42 sorter av chili och tomat där 10 av dem är noga utvalda av och exklusiva för Granngården. Här hittar den odlingsintresserade allt från klassisk tomat, bifftomat, körsbärstomat till plommontomat, busktomat och ampeltomat. Tomaterna är smakrika, färgglada, i varierade former och storlekar. De passar dessutom både för köks- och balkongodling – även vidare ut i trädgårdslandet. I chilisortimentet erbjuds små och större frukter med härliga aromatiska smaker, både mildare och med mer hetta. Kollektionen innehåller olika sorter som vid mognad ger ett fyrverkeri av vackra färger. De är perfekta att odla i växthus eller ute i skyddat läge.

Tio av frösorterna är noga utvalda av oss och säljs exklusivt på Granngården, fortsätter Elena Wilskier. Vi erbjuder nu en komplett tomat- och chilikollektion som med lite kärlek ger fantastiska frukter och stor odlingsglädje!

Tomat & chilijorden 100% naturlig, är vegetabilisk gödslad och passar utmärkt för ekologisk odling i krukor eller växtbäddar på varma, skyddande platser. Den är speciellt framtagen för att passa tomat- och chilisticklingar, men går även att använda till andra grönsaker. 

I Granngårdens sortiment finns allt för att komma igång med förodlingen: fröer, odlingstillbehör som drivbänkar och drivhus, miniväxthus, växtbelysning och jord. Välkommen att handla i någon av Granngårdens 111 butiker runt om i landet eller på granngården.se, där du även hittar odlingstips.

Frösorter som är noga utvalda av Granngården. Tomat: Golden Pearl F1, Ramino F1, Gartenperle, Sweet Casady, Vintage Wine, Canestrino, Chili: Sumher F1, Hot Pot, Omnicolor, Ardito F1

Källa: granngarden.se

Video: Granngården

Res Eko – Res och Upplev Sverige mer!

Vi på Res Eko är en contentbyrå och besöksguide om hållbar turism i Sverige. Vi finns på webben, som tematidning och i sociala medier. Vårt syfte är få fler konsumenter att resa och uppleva Sverige mer klimatsmart. Vi är partipolitiskt och religiöst obundna med målen demokrati, jämställdhet och hållbar utveckling för alla. Vi inspirerar och peppar varandra! Tagga din resa med #reseko @reseko.se

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta och nå ut med er story. Klicka här för mer information.

Res Eko klubben
Bli prenumerant, få senaste nyheterna och exklusiva rabatter helt gratis!