Välkommen! Res säkert, följ Folkhälsomyndigheten klicka här.
L.I.M Touring Proof Jacka & Byxor

Haglöfs L.I.M Touring PROOF kollektion

Vi recenserar Haglöfs L.I.M. Touring Proof-kollektionen under vår reportageresa till Härjedalen. I ett väder som bjöd på solsken och 5+ grader så kändes kollektionen perfekt i backen. Både jacka och byxor är ett bra val för de skidturerna på fjället, då du inte vill bära mer än nödvändigt. Låt oss börja berätta om jackan. Jackan är stretchig, vattentät och har mycket hög andningsförmåga. Jackan är perfekt för turer då du rör på dig mycket och chansen är stor att du blir varm, speciellt vid soligt väder och plusgrader.

Stretchig och vattentät teknologi i LIM Touring

Haglöfs har utformat denna tekniska touring-jackan med 3½-lagers PROOF™-membran. Den sista halvan lager har ett tryck i kolmaterial, som både verkar värmereflekterande och motverkar bakterietillväxt. Yttermaterialet, som membranet laminerats fast mot, är mycket slitstark 40 denier Cordura®-nylon, som blandats med 15% elastan. Därför är materialet särskilt elastiskt. Det innebär att du får långt större rörelsefrihet, eftersom materialet rör sig tillsammans med dig. Med en andningsförmåga på 20 000 g/m²/dygn kan du arbeta hårt för att komma fram utan att svetta ner jackan inifrån. Membranets vattenpelare ligger på 20 000 mm, så du är säker mot inträngande vatten även om det skulle bli ihållande regn. 

Yttermaterialet är impregnerat med en PFC-fri impregnering som verkar både vattenavvisande och samtidigt hindrar smuts och lera från att fastna på utsidan. Jackan är bluesign® -godkänd, så du kan räkna med att ditt val av utrustning belastar miljön så lite som möjligt. 

Utrustning på LIM Touring PROOF -jackan

Huvan på L.I.M. Touring PROOF -jackan är stor nog för att kunna användas över en hjälm. När du ska täcka för huvudet direkt med huvan kan du dra åt den med en 3-vägs justering, så den sitter tätt och ger full sikt. Skärmen är laminerad, så den effektivt håller regn och smältande snö borta från ansiktet. Jackan har två handfickor som båda placerats så högt att du kan ha på en klättersele eller en ryggsäck och ändå kan använda fickorna. Fickorna kompletteras med en bröstficka. Alla fickor är dragkedjeförsedda med vattenavvisande YKK-dragkedjor. 

På de turer då du behöver slita extra för att komma framåt och uppåt kommer du garanterat få det varmt. Då kommer du bli glad över att det finns ventilationsdragkedjor under ärmarna. Med samma vattenavvisande YKK-dragkedjor ger de dig en möjlighet att kunna vädra ut överskottsvärme. Därmed slipper du fuktansamlingar under skaljackan, och det blir lättare att hålla värmen när du tar paus på vägen. När du ändå håller på att ventilera så är det också upplagt för att öppna VELCRO®-kardborrebanden vid handlederna. Det kommer ventilera underarmarna, där det annars lätt kan ansamlas en del fukt eftersom det finns relativt lite plats under jackan i det området.  Om vädret är 5+ grader så räcker ett underställ med en långärmad tröja under så håller du värmen bra.

Funktioner:

 • Vindtät, vattentät och andningsbar med PROOF™ 3.5-lagers membran 
 • Stretch material 
 • 3-vägs justerbar hjälmkompatibel huva med laminerad skärm 
 • Två stora, högt placerade handfickor 
 • En dragkedjeförsedd bröstficka 
 • Ventilationsdragkedjor under ärmarna 
 • Vattenavvisande YKK-dragkedjor överallt 
 • VELCRO® -kardborreband i ärmsluten 
 • PFC-fri impregnering som verkar vatten- och smutsavvisande 
 • Elastisk justerbar  nederkant
L.I.M Touring PROOF Byxor

Byxorna är avskalade med alla de viktiga funktionerna för skidåkning – funkar lika bra i svettiga uppförsbackar som i snabba nedförsbackar. Det stretchiga, laminerade bluesign®-godkända materialet ger utmärkt rörelsefrihet och flourkarbonfritt skydd mot vind och vatten. Vi tycker extra mycket om färgen röd som vi fick prova. År 2020 känns färgen trendig och man syns väl i naturen. Även med byxorna så räcker ett underställ när vädret är 5+ grader.

Funktioner:

 • PROOF® 3,5 lagers material med fyrvägsstretch: optimerat för att vara bekvämt samtidigt som materialet är tåligt, fluorkarbonfritt, vattentätt och vindtätt
 • Linningen är fodrad med borstad trikå och har kardborrejustering för perfekt passform
 • Ventilationsblixtlås i sidorna
 • Blixtlås med kil i bensluten för justerbar fotvidd
 • Inbyggt snölås
 • En stor benficka
 • Laminerade damasker i bensluten med silikongrepp som skyddar mot väder och vind
 • Vattenavvisande YKK-blixtlås i hela plagget

Källa: haglöfs.com

SAMMANFATTNING
L.I.M som står för "less is more" tycker vi genomsyrar både materialet och designen av kollektionen. Både jacka och byxor känns lätta, har bra andningsförmåga och är slitstarka. Vi ramlade, rullade och stod i hård vind och klarade oss mycket bra. Kollektionen passar utmärkt som skidställ men vi kan också tänka oss de för andra utomhusaktiviter i rörelse. Det bästa med jackan är att sista halvan lager har ett tryck i kolmaterial, som både verkar värmereflekterande och motverkar bakterietillväxt. Därför luktar inte jackan lika mycket svett och andas bra. Vid 5+ grader väder så räcker det att du har ett underställ för en behaglig outfit för hela dagen. Både jacka och byxor har lätt vikt och tar inte stor plats i väskan. Hela kollektionen är prisvärd och Haglöfs förtjänar helt klart 5 stjärnor. Bra tillverkat Haglöfs, fortsätt så!
Positivt
Andningsförmåga
Slitstarkt material
Snygg design och mönster
Bra fickor
Negativt
Jackan saknar snölås
5

Res Eko – Res och Upplev Sverige mer!

Vi på Res Eko är en contentbyrå och besöksguide om hållbar turism i Sverige. Vi finns på webben, som tematidning och i sociala medier. Vårt syfte är få fler konsumenter att resa och uppleva Sverige mer klimatsmart. Vi är partipolitiskt och religiöst obundna med målen demokrati, jämställdhet och hållbar utveckling för alla. Vi inspirerar och peppar varandra! Tagga din resa med #reseko @reseko.se

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta och nå ut med er story. Klicka här för mer information.

Res Eko klubben
Bli prenumerant, få senaste nyheterna och exklusiva rabatter helt gratis!