Välkommen! Res säkert, följ Folkhälsomyndigheten klicka här.

Hållbara Västsverige hyllas av New York Times

Västsverige hyllas av New York Times som en av världens mest spännande destinationer 2020. På listan ”52 places to go 2020” rankas Västsverige på plats 16, alldeles precis framför Egypten på plats 17. Listan toppas av amerikanska Washington DC.

Västsverige hyllas som en föregångare när det gäller hållbar turism. I motiveringen lyfter man fram Gotaleden, den 70 km långa vandringsleden mellan Göteborg och Alingsås, där man längs vägen kan besöka bland annat Garveriet i Floda (som arbetar med matlagning enligt ”zero waste”-policy). Meet the Locals, som är ett initiativ där turister kan uppleva Västsverige genom människorna som bor här nämns också, liksom bohuslänska Ramsvik Stugby & Campings satsning på att bli självförsörjande inom solenergi.

– Det känns naturligtvis helt fantastiskt att Västsverige lyfts fram internationellt som både resmål och en föregångare när det gäller hållbar turism. Att bli omnämnda i detta sammanhang är både hedrande och inspirerande för alla oss som är verksamma inom den västsvenska besöksnäringen, såväl företag som turistorganisationer, säger Turistrådet Västsveriges vd Fredrik Lindén.

Besökte Adventure Travel World Summit

”52 places to go 2020” har valts ut av New York Times reseredaktion. Huvudredaktionen i USA har använt sig av sitt nätverk av korrespondenter runtom i världen, som har fått komma med egna förslag utifrån platser de har besökt under det senaste året. New York Times-journalisten Tim Neville besökte Västsverige i september. Då anordnades världens största naturturismkongress Adventure Travel World Summit, i Göteborg och Västsverige. Kongressen inleddes med att Turistrådet Västsverige hade anordnat en dag ute i regionen då 750 delegater fick uppleva destinationen och välja bland ett 40-tal olika naturturismaktiviteter. Tim Neville besökte då Ramsvik Stugby & Camping, och fick bland annat vandra på de bohuslänska klipporna och även lära sig mer om solcellssatsningen.

– Under medieaktiviteterna senare under kongressveckan på Clarion Hotel Post träffade vi honom igen, och pratade om allt som destinationen Västsverige har att erbjuda.  Det är otroligt kul att läsa vilka positiva upplevelser han fått under sin vistelse, säger Ann-Charlotte Carlsson, marknads- och kommunikationschef, Turistrådet Västsverige.

Hela listan, som alltså toppas av Washington DC följt av Brittiska Jungfruöarna och bolivianska Rurrenabaque finns att läsa här (observera att länken kan krångla i Internet Explorer – öppna därför gärna i annan webbläsare)

Källa: vastsverige.com

Res Eko – Res och Upplev Sverige mer!

Vi på Res Eko är en contentbyrå och besöksguide om hållbar turism i Sverige. Vi finns på webben, som tematidning och i sociala medier. Vårt syfte är få fler konsumenter att resa och uppleva Sverige mer klimatsmart. Vi är partipolitiskt och religiöst obundna med målen demokrati, jämställdhet och hållbar utveckling för alla. Vi inspirerar och peppar varandra! Tagga din resa med #reseko @reseko.se

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta och nå ut med er story. Klicka här för mer information.

Res Eko klubben
Bli prenumerant, få senaste nyheterna och exklusiva rabatter helt gratis!