Välkommen! Res säkert, följ Folkhälsomyndigheten klicka här.

Hållbart eko-boende med Scandinavian Escape

Anna och hennes man Patrik fick idén till ett off-grid boende i en container under deras campingresor med barnen runt om i Sverige. Anna och Patrik har fricampat tidigare och älskar när man får vara ostörd i den svenska naturen. Dom har dock upplevt att det blev lätt trångt och lite bökigt att bo i tält. Med detta i åtanke köpte dom 2019 en använd fraktcontainer och bestämde sig för att bygga om den till ett lyxigt campingboende med rum för en hel familj och en känsla av total närvaro i naturen.

”Vi ville skapa ett eko-boende som inte behöver kopplas in på varken el-vattennät och som inte gör någon permanent åverkan på platsen där den placeras”.

Foto: scandinavianescape.com

Sagt och gjort byggde dom sommaren 2019 ett litet eko-boende på 12,5 kvm som inrymmer bekväma sängar för fem personer, inomhustoa och dusch, gasolkök, kylskåp, matplats och ett trädäck som fördubblar ytan vid fint väder. Boendet drivs av solceller med extra batteri, duschvatten är regnvatten från taket och toan är en förbränningsvariant som varken låter eller luktar.

Foto: scandinavianescape.com

Nu står boendet på en fantastisk plats vid vattenbrynet vid Orrmosjön i Härjedalen. Med egen strand och kanot, utsikt över solnedgången och möjlighet att köpa färska ägg till frukost.  Boendet hyrs ut till familjer eller sällskap som letar efter äventyr och naturupplevelser. Uthyrningen för sommaren 2021 startar i februari och sker via www.salixbyn.se.  Just nu tävlar vi ut 2 nätter för 2 personer på vårt instagramkonto, var med och tävla här!

Res Eko – Res och Upplev Sverige mer!

Vi på Res Eko är en contentbyrå och besöksguide om hållbar turism i Sverige. Vi finns på webben, som tematidning och i sociala medier. Vårt syfte är få fler konsumenter att resa och uppleva Sverige mer klimatsmart. Vi är partipolitiskt och religiöst obundna med målen demokrati, jämställdhet och hållbar utveckling för alla. Vi inspirerar och peppar varandra! Tagga din resa med #reseko @reseko.se

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta och nå ut med er story. Klicka här för mer information.

Res Eko klubben
Bli prenumerant, få senaste nyheterna och exklusiva rabatter helt gratis!