Välkommen! Res säkert, följ Folkhälsomyndigheten klicka här.
Foto: Destination Halmstad

Halmstads nya digitala friluftsguide

Denna vår har intresset för att vistas i naturen ökat lavinartat. Det är väldigt glädjande att så många vill upptäcka den otroliga mångfald som Hallands natur har att erbjuda. En bieffekt har dock varit att trängsel har uppstått på de mest välkända platserna.

Lagom till midsommar lanserar därför Halmstads kommun och Destination Halmstad en digital friluftsguide som gör det mycket enklare att hitta ut till nya natur- och friluftsområden. För första gången samlas informationen om vandrings-och cykelleder, badplatser och tillhörande serviceinfrastruktur på en enda plats. Även alla naturreservat finns med. Allt för att naturen ska bli tillgänglig för alla och för att möta det stigande intresset för friluftsliv och aktiviteter i naturen bland både invånare och besökare.

Och det tar inte slut vid kommungränsen – tack vare ett nära samarbete mellan Kungsbacka, Varbergs, Hylte, Halmstads och Laholms kommuner samt Länsstyrelsen hittar användaren kommunernas digitala friluftsguider på en och samma plattform – Naturkartan. Denna samverkan möjliggörs tack vare ett bidrag från LONA – den lokala naturvårdssatsningen – för det tvååriga projektet. Under denna tid kommer friluftsguiderna att successivt fyllas på med mer och mer friluftsanordningar av alla slag.

– Vi är verkligen supernöjda med att få ut denna digitala guide lagom till semestrarna. Det finns hur mycket upplevelser som helst i Halmstad och med hjälp av Naturkartan kan alla hitta nya smultronställen att upptäcka. Utforska vandrings- och cykelleder, se var du kan ta ett svalkande dopp och hitta ut till Halmstads alla 56 naturreservat. Jag tror att det här praktiska hjälpmedlet kommer att vara till stor glädje för både invånare och besökare säger Johan Persson, destinationsutvecklare på Destination Halmstad och ansvarig för området naturturism.

Halmstads kommuns digitala friluftsguide. Naturkartans finns även att ladda ner som app för fler funktioner

Välkommen ut i den halländska naturen!

Res Eko – Res och Upplev Sverige mer!

Vi på Res Eko är en contentbyrå och besöksguide om hållbar turism i Sverige. Vi finns på webben, som tematidning och i sociala medier. Vårt syfte är få fler konsumenter att resa och uppleva Sverige mer klimatsmart. Vi är partipolitiskt och religiöst obundna med målen demokrati, jämställdhet och hållbar utveckling för alla. Vi inspirerar och peppar varandra! Tagga din resa med #reseko @reseko.se

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta och nå ut med er story. Klicka här för mer information.

Res Eko klubben
Bli prenumerant, få senaste nyheterna och exklusiva rabatter helt gratis!