Välkommen! Res säkert, följ Folkhälsomyndigheten klicka här.

Idre Himmelfjäll bjuder på många nyheter i vinter

Ny restaurang, reception och kiosk

I dagarna börjar bygget av ny restaurang, reception och kiosk på Idre Himmelfjäll. Det är ett omfattande bygge och det kommer att pågå ända till nästa säsong. Invigningen väntas ske inför julen 2021. Nya krögare bjuder på rökt, eldigt och lokalt. En ny krögartrio kommer att sätta smak på Idre Himmelfjäll i vinter. David Gard, med mångårig erfarenhet från svenska och internationella toppkrogar, Daniel Karlström, med 35 års erfarenhet från Stockholmskrogar och Albin Roos Hansson, ung och driven kock som jobbat på en rad fjällkrogar de senaste åren, kommer tillsammans att driva krogen. Krögarnas intresse för jakt, fiske och fjäll kommer att märkas på menyn där man bland annat hittar ren, rökta delikatesser, mat lagat över öppen eld och hållbara råvaror.

Foto: Idre Himmelfjäll

Rekord på tomtförsäljning och byggen

Efter en avmattning i spåret efter covid 19 under maj-juni i år har tomtförsäljningen åter tagit fart. I augusti har det sålts minst en tomt varannan dag på området, vilket till och med är mer än i fjol. Just nu är byggen i gång av inte mindre än 103 stugor och lägenheter inom 500 meter från lift vid Idre Himmelfjäll.

– Vi hade inte väntat oss en sådan ”skjuts” på tomtförsäljningen som nu. Förutom att allt fler verkar uppskatta att semestra på hemmaplan så märker vi att en del föredrar att investera i en fjälltomt i stället för att lägga pengarna på riskkapitalmarknaden, säger Torbjörn Wallin, vd Idre Himmelfjäll.

Hundspann, skotersafaris och boule

Även om de flesta vinterturister har fokus på skidåkning så passar många på att göra annat under sin fjällresa. Liksom ifjol kommer olika aktörer att erbjuda hundspann, samiska aktiviteter och skoteruthyrning med möjlighet till skotersafaris i vinter. På nya krogen kommer det också gå att göra saker tillsammans som tex att spela boule.

Säker och friskvårdande semester på Idre Himmelfjäll

Med långa nedfarter, korta glesa liftköer, små ressällskap som känner varandra och bil som främsta färdmedel är Idre Himmelfjäll troligen en av de tryggaste fjälldestinationerna den kommande vintern. Gästerna bor i stora nybyggda hus och anläggningen har stora ytor med relativt få gäster fördelade över området.

– Våra resenärer tar sig hit med bil och vi låter endast resesällskap åka samtidigt i en stollift (ingen singelkö). Incheckningen sker tex genom att man hämtar nyckeln i en brevlåda, berättar Torbjörn Wallin, vd Idre Himmelfjäll.

Automatisk skidslip ger bättre skidor

I år har Idre Himmelfjäll investerat i en automatisk skidslip. Den kommer att öka kapaciteten men framför allt ge högre och jämnare resultat. Alla skidor som hyrs på Idre Himmelfjäll kommer att vara slipade med den nya slipmaskinen men det går även att lämna in sina skidor för att få dem slipade.

Nya picknick-platser i backen

Lagom till skidsäsongen kör igång kommer det att finnas flera nya picknick-platser i backarna. Några har grill, några har bänkar under tak. Tanken är att barnfamiljer och andra med egen matsäck ska kunna ta en paus i backen och njuta av utsikten. Som annat på anläggningen är även de efterlängtade rastplatserna gjorda av timmermän från regionen.

Populära Idrepasset och ny nedfart vid 6-stolsliften

Förra året gick de tre skidanläggningarna Idre Himmelfjäll, Idre Fjäll och Fjätervålen ihop om ett gemensamt liftkort som går under namnet Idrepasset. Liftkortet blev en riktig succé direkt och samarbetet kommer att fortsätta även i år. Med det nya kortet kan man åka i 77 nedfarter i Idreområdet. Granne med 6-stolsliften upptäckte många ungdomar redan förra vintern en ”nedfart” som varken var markbearbetad eller preparerad. Det ledde till att vi i år har en ny backe. Många tyckte sig se Stortrollet smyga omkring bland träden i sluttningen…

Vintersäsongen 2020/2021 på Idre Himmelfjäll varar den 19 december 2020 till den 11 april 2021. Välkommen!

Res Eko – Res och Upplev Sverige mer!

Vi på Res Eko är en contentbyrå och besöksguide om hållbar turism i Sverige. Vi finns på webben, som tematidning och i sociala medier. Vårt syfte är få fler konsumenter att resa och uppleva Sverige mer klimatsmart. Vi är partipolitiskt och religiöst obundna med målen demokrati, jämställdhet och hållbar utveckling för alla. Vi inspirerar och peppar varandra! Tagga din resa med #reseko @reseko.se

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta och nå ut med er story. Klicka här för mer information.

Res Eko klubben
Bli prenumerant, få senaste nyheterna och exklusiva rabatter helt gratis!