Välkommen! Res säkert, följ Folkhälsomyndigheten klicka här.
Nu är det lättare att få information om olika löpspår, cykelleder och vandringsleder vid Bjursjön, säger friluftsutvecklare Robert Wahlström. Bild: Uddevalla kommun

Lättare att hitta rätt vid Bjursjön och till Bohusleden

Nu ökar tillgängligheten till det välbesökta Bjursjöområdet i Uddevalla. För några dagar sedan kom en skylt på plats med information om samtliga löpspår, cykelleder och vandringsleder som också går att läsa på tre andra språk via QR-kod. En etappstart av Bohusleden har även flyttats till Bjursjön.

Helenedalsvägen håller på att byggas om för att göra det enklare att ta sig till området och under våren fortsätter arbetet med att förbättra informationen i området. Löpspåren ska få tydligare skyltning och nya informationsskyltar ska komma upp på två parkeringar. Vid Bjursjön finns bland annat badplats, elljusspår, Hålligångparken med utegym, mountainbikeleder, löpspår, Bohusleden, samt tillgång till toaletter och grillplatser. Via QR-kod på den stora skylten som står intill badplatsen kan du ta del av information på engelska, somaliska och arabiska.

– Här har vi ett riktigt fint område att vara stolta över och som vi nu satsar vidare på. Bjursjön är tätortsnära med stort upptagningsområde, här finns blandskog med höga naturvärden och tysta miljöer. Området har också en god anpassning för rörelsehindrade, säger Robert Wahlström, friluftsutvecklare.

Med tydligare skyltning är målet att få ännu fler människor att vilja ta sig ut i skog och mark. Friluftsliv behöver inte alltid handla om att utföra aktiviteter, utan kan lika mycket handla om att komma ut till en vacker och avkopplande miljö.

En etappstart av Bohusleden har också flyttats till Bjursjöområdet, då tidigare etappstart var svårare att hitta. Det går nu exempelvis att vandra Bohusleden via sträckorna Glimmingen-Bjursjön eller Bjursjön-Metsjön. Under våren ska även Bohusleden skyltas upp tydligare.

– Här vid Bjursjön kan man parkera, börja gå Bohusleden vidare mot Munkedal och sedan ta bussen hem om man önskar, det är en mycket bättre tillgänglighet till leden här. Vi har även sett till att Bohusleden söderut nu passerar via Snäckskalbankarna eftersom det är ett så fascinerande område, säger Robert Wahlström.

I dagarna lanserades även en ny hemsida för Bohusleden, bohusleden.se, med utökad och uppdaterad information om svårighetsgrad, tidsåtgång samt information på engelska och tyska.

– Under fem års tid har Uddevalla kommun tillfälligt driftat en hemsida för Bohusleden. Vi är jätteglada att det äntligen finns en så ny och informativ hemsida som Västkuststiftelsen nu ansvarar för. Bohusleden.se bygger dessutom på samma plattform som Hallandsleden, Skåneleden och Gotaleden och är resultatet av ett nära samarbete mellan Uddevalla kommun, Turistrådet Västsverige, Bohusläns övriga kommuner och inte minst Västkuststiftelsen. Västkuststiftelsen har jobbat hårt med stöd från Västra Götalandsregionen för att hinna publicera nya hemsidan innan den stora vandringssäsongen drar igång, säger Helena Henriksson, utvecklare besöksnäring.

Källa: uddevalla.se

Res Eko – Res och Upplev Sverige mer!

Vi på Res Eko är en contentbyrå och besöksguide om hållbar turism i Sverige. Vi finns på webben, som tematidning och i sociala medier. Vårt syfte är få fler konsumenter att resa och uppleva Sverige mer klimatsmart. Vi är partipolitiskt och religiöst obundna med målen demokrati, jämställdhet och hållbar utveckling för alla. Vi inspirerar och peppar varandra! Tagga din resa med #reseko @reseko.se

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta och nå ut med er story. Klicka här för mer information.

Res Eko klubben
Bli prenumerant, få senaste nyheterna och exklusiva rabatter helt gratis!