Välkommen! Res säkert, följ Folkhälsomyndigheten klicka här.

Lekker Bikes Elite M1 Series, remdriven cykel

Det Amsterdam-baserade cykelmärket LEKKER, som lanserades i början av 2009, har fångat upp urbana cyklister världen över! Dom har tagit den välrenommerade holländska cykeldesignen – som har varit en del av deras kultur sedan 1885 – och lagt till modern teknik för att erbjuda allt som en daglig pendlare helt enkelt kan begära. Vi har fått testa deras Amsterdam Elite-serie M1 och här är resultat. Amsterdam Elite-serien representerar toppen av stadscykling och belyser Lekker Bikes ambition att designa en premium pendlarcykel. Den har elegant minimalistisk design, högkvalitativt utförande och en strävan efter komfort. Den lätta och hela aluminiumkroppen läggs till med premiumkomponenter, extra stoppkraft med Premium Hydraulic Disc Bromsar och finns i två slående färger.

Det som är intressant och enkelt med den här cykeln är att kedjan inte är en vanlig stålkedja utan den har remdrift. Remmen består av en polyuretan-yttre och har nio starka, sträckfria dragkablar av kolfiber tillsammans med en konstruerad polymerkropp. Då cykeln inte har någon stålkedja slipper du all rost, olja och till och med fett i systemet. Det är ett enklare, renare, starkare och mjukare system. Själva remmen sägs också hålla längre än en vanlig stålkedja då den inte kräver smörjning, såväl som att den nästan är helt underhållsfri. Allt detta tillsammans, ger dig ett extremt tillförlitligt system som också känns hållbart. Den enda problemet är att om den skulle gå sönder på något vis så behövs specialhjälp av Lekker själva, då väldigt få cykelverkstäder erbjuder service för denna typen av kedja än tyvärr( i Stockholm där vi har testat den). Vi får hoppas att fler remdrivna cyklar kan få service snart, då detta är ju betydligt mer hållbart och bättre för miljön produktionsmässigt! Läs mer om cykeln på Lekker Bikes hemsida här och glöm inte hjälmen!

sammanfattning
Man känner sig verkligen snabb, snygg och stark när man cyklar Elite M1. Den är lätt att lyfta, enkel att sköta. Det enda minuset är den hårda sadeln men som nu i den nya modellen är utbytbar. Den nya sadeln ska också vara mer ergonomisk och skönare än den vi testade.
POSITIVT
Snabb och remdriven
Lätt att bära
Slit stark och enkel att sköta om
MINDRE BRA
Meckigare att justera, om man till exempel behöver byta rem
Hård sadel
4

Res Eko – Res och Upplev Sverige mer!

Vi på Res Eko är en contentbyrå och besöksguide om hållbar turism i Sverige. Vi finns på webben, som tematidning och i sociala medier. Vårt syfte är få fler konsumenter att resa och uppleva Sverige mer klimatsmart. Vi är partipolitiskt och religiöst obundna med målen demokrati, jämställdhet och hållbar utveckling för alla. Vi inspirerar och peppar varandra! Tagga din resa med #reseko @reseko.se

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta och nå ut med er story. Klicka här för mer information.

Res Eko klubben
Bli prenumerant, få senaste nyheterna och exklusiva rabatter helt gratis!