Välkommen! Res säkert, följ Folkhälsomyndigheten klicka här.

Lidingöloppshelgen utökas med cykellopp

Lidingöloppet MTB och Vårmilen integreras i TCS Lidingöloppshelgen på grund av den rådande coronaepidemin. Loppen skulle ursprungligen ha genomförts under valborgshelgen. Nu kommer de istället att köras under delvis nya former under TCS Lidingöloppshelgen, som äger rum den sista helgen i september

– Våra deltagares hälsa och säkerhet kommer alltid i första hand och mot bakgrund av situationen i landet känns det självklart att flytta vårens planerade lopp till i höst. Samtidigt är det kanske viktigare än någonsin att träna och att träna utomhus, säger TCS Lidingöloppets generalsekreterare Cecilia Gyldén.

Förändringarna innebär att Stockholms största cykellopp, Lidingöloppet MTB, flyttas in i den stora TCS Lidingöloppshelgen medan de som anmält sig till Vårmilen erbjuds plats i TCS Lidingöloppets millopp, Rosa Bandet-loppet, som äger rum under helgens sista dag. 

Prioriterat att träna ute

– Trots omständigheterna finns det nu goda möjligheter att vara ute i naturen och träna både löpning och cykling. För de som inte löptränat tidigare är förutsättningarna utmärkta att uppleva vår vackra natur och samtidigt må bättre. Att träna ute i naturen har kanske aldrig varit viktigare, säger TCS Lidingöloppets generalsekreterare Cecilia Gyldén. 

Lidingöloppet MTB genomförs direkt efter själva löploppet, lördagen den 27 september. Deltagarna får då cykla i princip samma bana som det klassiska tremilsloppet äger rum på. Loppet blir därmed kortare än tidigare lopp och kommer dessutom genomföras i mörker. 

Kort, mörk och häftig

– Vi tror och hoppas att möjligheten att få cykla den klassiska tremilsbanan under själva TCS Lidingöloppshelgen i mörkret på kvällen blir en extra häftig upplevelse för våra deltagare, säger TCS Lidingöloppets generalsekreterare Cecilia Gyldén. 

Mer information kring hur Lidingöloppets olika lopp påverkas av coronaepidemin finns att läsa här

Källa: lidingoloppet.se

Res Eko – Res och Upplev Sverige mer!

Vi på Res Eko är en contentbyrå och besöksguide om hållbar turism i Sverige. Vi finns på webben, som tematidning och i sociala medier. Vårt syfte är få fler konsumenter att resa och uppleva Sverige mer klimatsmart. Vi är partipolitiskt och religiöst obundna med målen demokrati, jämställdhet och hållbar utveckling för alla. Vi inspirerar och peppar varandra! Tagga din resa med #reseko @reseko.se

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta och nå ut med er story. Klicka här för mer information.

Res Eko klubben
Bli prenumerant, få senaste nyheterna och exklusiva rabatter helt gratis!