Många våndas när de står vid frukt och grönsaksdisken i matbutiken. Ska jag ta den ekologiska varan som är förpackad...
Mat & dryck
Svenskarnas konsumtion av kött har dubblerats sedan 1970-talet. Under 2016 steg förbrukningen till en svensk rekordnivå på 87,7 kg person...
Matkasseleverantören Middagsfrid gör det gröna ännu grönare. I Vegokassen införs nu en vegansk rätt – varje vecka. Redan i februari...
Granngården erbjuder sedan tidigare ett stort utbud av populära fröer och specialjordar. Nytt för i år är en unik tomat-...
Europeiska konsumenter spenderar allt mer på ekologisk mat enligt färska siffror från FiBL som branschorganisationen Organic Sweden delar med sig av i ett...
Vi älskar att prova nya ekologiska produkter och nu har vi äntligen fått prova tre smaker från det svenska företaget...
Har du funderat på att börja med ekologiskt kosttillskott? I denna artikel så kommer vi fokusera på ekologiskt proteinpulver och...
Änglamarkspriset delas ut årligen till ett företag, en organisation eller person som speglar hållbar matglädje och står för värdefulla insatser...
Årets medvetna julklapp 2019 är “Vegokokboken”! Det är Föreningen Medveten Konsumtion och nätverket Klimatklubben som står bakom utnämningen, som år 2019 koras för allra...
Hur mycket mat kan en ekologiskt odlad kolonilott på 100 kvadratmeter producera? Den frågan ställde vi oss i projektet Orten...
Visste du att vi svenskar slänger cirka 133 kilo mat per person och år*. Ofta handlar det om att maten...