Välkommen! Res säkert, följ Folkhälsomyndigheten klicka här.

Medeltidsveckan anordnas digitalt 2020

Det blir ingen fysisk Medeltidsvecka på Gotland i år. Istället anordnas en 8-dagarsfestival online som når globalt.

Våren har varit omtumlande för vår moderna värld. Medeltida kunskaper om självhushållning och pestisolering har blivit mer aktuella än någonsin och vi har också märkt hur viktigt det är för människor att njuta av kultur och att hålla den sociala kontakten i tider av fysisk distansering. Sedan några veckor tillbaka har Medeltidsveckans kansli arbetat utefter två spår: den trettiosjunde Medeltidsveckan har planerats samtidigt som det parallellt planerats för att genomföra en festival utifrån rådande förutsättningar och restriktioner: digitalt och direktsänt direkt hem till ditt vardagsrum, var i världen du än befinner dig.

Björn Sundberg, verksamhetschef för Medeltidsveckan på Gotland: ”Vi har varit i tät dialog med lokala och nationella smittskyddsexperter och myndigheter. Prognoserna ser numer sådana ut att vi inte längre finner det försvarbart att arbeta för ett fysiskt evenemang i så stor skala som Medeltidsveckan. Strax innan lunch idag fattade styrelsen för Medeltidsveckan därför beslut om att inte genomföra ett fysiskt evenemang i år.”

Beslutet påverkar förstås många. Hoppfulla besökare, utställare, leverantörer, artister och samarbetspartners som den senaste månaden sett publiksommaren bli mer och mer inställd. Medeltidsveckan vill därför inte bara sikta mot att ta nya tag 2021, man vill även i år erbjuda så mycket som möjligt av Medeltidsveckans alla delar som folkbildning, kultur, underhållning och den starka känslan av samhörighet – och man har en tydlig bild av hur det ska gå till

När allt står på ända kan kreativiteten frodas.
Nedräkningen är påbörjad fram till en mycket annorlunda v.32 och den digitala Medeltidsveckan anno 2020. Flera satsningar och aktiviteter är redan planerade och det digitala programmet börjar växa fram redan nu i den nya appen som lanseras inför säsongen 2020.

”Vi känner oss engagerade och hungriga på nya erfarenheter – lite som när senmedeltidens upptäcktsresande seglade bortom horisonten vill vi nu träffa er alla på nya sätt. I en ny tid.” avslutar Björn Sundberg.

Källa: medeltidsveckan.se

Res Eko – Res och Upplev Sverige mer!

Vi på Res Eko är en contentbyrå och besöksguide om hållbar turism i Sverige. Vi finns på webben, som tematidning och i sociala medier. Vårt syfte är få fler konsumenter att resa och uppleva Sverige mer klimatsmart. Vi är partipolitiskt och religiöst obundna med målen demokrati, jämställdhet och hållbar utveckling för alla. Vi inspirerar och peppar varandra! Tagga din resa med #reseko @reseko.se

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta och nå ut med er story. Klicka här för mer information.

Res Eko klubben
Bli prenumerant, få senaste nyheterna och exklusiva rabatter helt gratis!