Välkommen! Res säkert, följ Folkhälsomyndigheten klicka här.

Middagsfrid satsar veganskt

Matkasseleverantören Middagsfrid gör det gröna ännu grönare. I Vegokassen införs nu en vegansk rätt – varje vecka. Redan i februari 2014 lanserade Middagsfrid sin Vegokasse. Sedan dess har kassen med lakto-ovo-vegetariska menyer levererats till tusentals hushåll runtom i Sverige.

Nu tas nästa gröna steg genom att en vegansk rätt i veckan läggs in i Vegokassen.
– Vi ser att det finns ett behov och en önskan från våra kunder att lära sig mer om vegetarisk och vegansk mat. Utmaningen för många är att just komma på vad man kan laga, som både är veganskt och i största möjliga mån också fritt från onödiga tillsatser, säger Mikael Sahlsten, Affärsområdeschef för Middagsfrid.

Middagsfrid har alltid haft en tydlig matfilosofi. Det är tillsatsfritt, svenskt, färska råvaror och en hög halt ekologiskt som gäller. Färdiga rätter och halv- eller helfabrikat går bort. Det är bra och hemlagad mat från grunden som Middagsfrid vill slå ett slag för.

–  Idag innehåller många veganska alternativ onödiga tillsatser. Vi har fått vara kreativa och nytänkande. Det kanske inte är så många som tror att det går att göra en vegansk majonnäs, men det gör det faktiskt. Och den blir riktigt god dessutom, säger Karin Wenner, menyplanerare för Vegokassen.

Den veganska rätten lanseras vecka 18 i Middagsfrids Vegokasse och först ut är en indisk blomkålsgryta med myntasås som finns att beställa redan nu.

Källa: middagsfrid.se

Res Eko – Res och Upplev Sverige mer!

Vi på Res Eko är en contentbyrå och besöksguide om hållbar turism i Sverige. Vi finns på webben, som tematidning och i sociala medier. Vårt syfte är få fler konsumenter att resa och uppleva Sverige mer klimatsmart. Vi är partipolitiskt och religiöst obundna med målen demokrati, jämställdhet och hållbar utveckling för alla. Vi inspirerar och peppar varandra! Tagga din resa med #reseko @reseko.se

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta och nå ut med er story. Klicka här för mer information.

Res Eko klubben
Bli prenumerant, få senaste nyheterna och exklusiva rabatter helt gratis!