Välkommen! Res säkert, följ Folkhälsomyndigheten klicka här.

Partners

Vi på Res Eko vill engagera oss långsiktigt i samarbeten med organisationer och verksamheter som delar våra värderingar och ambitioner. Vår ambition är att tillsammans få fler konsumenter att välja att resa och uppleva Sverige mer klimatsmart. Vi är övertygade om att vi tillsammans kan göra skillnad och byta erfarenheter och kunskap, som bidrar till att påverka konsumentens beteende. Stort tack till våra partners, tillsammans gör vi skillnad!

Svensk Turism samlar den svenska besöksnäringen representerar tiotusentals företag i hela besöksnäringen inom områdena äta, bo, resa, göra och shoppa. Svensk Turisms huvuduppgifter är att utgöra ett forum för den svenska besöksnäringens strategiska utveckling, att skapa en samverkansarena för svensk besöksnäring, och att tillsammans med regeringen agera advisory board för Visit Sweden.

Föreningen Medveten Konsumtion i Sverige är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening, som har sitt säte i Stockholm men är verksam över hela Sverige. Vi är en liten förening som arbetar med de stora frågorna. Hos oss kan du få inspiration och utbildning om hur du som konsument i din vardag, på din arbetsplats eller ditt företag kan göra mer hållbara och medvetna val genom enkla råd och tips.

Sweden by Bike grundades 2014 av Katarina Bergstrand och Ivan Glauser. Dom insåg då att det saknas bra information och inspiration kring cykelturism i Sverige. Sedan starten har företaget vuxit och Sweden by Bike är nu den ledande aktören inom området.

Svensk Cykling är en paraplyorganisation med syftet att samla Sveriges samtliga cykelorganisationer under samma tak. Tillsammans blir vi en starkare röst för cykling i Sverige. I Svensk Cykling ingår organisationerna Cykelbranschen, Cykelfrämjandet, Svenska Cykelförbundet, Naturskyddsföreningen, Vätternrundan och Svenska Cykelstäder.

Merresor AB är Transdev-koncernens affärsområde för kommersiell kollektivtrafik.  Snälltåget erbjuder prisvärda och personliga tågresor mellan Malmö och Stockholm. På vintern erbjuder Snälltåget dessutom resor till Åre och Vemdalen och på sommaren till Berlin. Varje år åker ungefär 400 000 resenärer med Snälltåget. Snälltåget är mindre än de flesta aktörer i tågbranschen och kan därmed ge en mer personlig resupplevelse. 

MTRX erbjuder sedan 2015 den bästa tågupplevelsen mellan Stockholm och Göteborg. Vi vill ge dig ett tryggt, smart och personligt resande i arbetet eller privat. Därför erbjuder vi resor med högst punktlighet, bra priser och en överlägsen serviceupplevelse. Vi har blivit utsedda till Sveriges bästa tågbolag fem år i rad enligt Svenskt Kvalitetsindex.

Vy (fd. Nettbuss) är Nordens näst största bussbolag med verksamhet i Norge och Sverige. Vi omsätter ca 6 miljarder per år och har ca 7400 medarbetare, samt ca 3300 bussar. Vy är ett helägt dotterbolag till Vy group AS som Norges motsvarighet till SJ och vår historia går så långt tillbaka som till 1925.

Välkommen till Järvsö – Här kan du cykla, åka skidor, forsränna, uppleva kultur och världsarv, äta lokalproducerad mat och njuta av den vackra hälsingenaturen. Här stannar tåget mitt i byn med flera dagliga avgångar från hela landet. Järvsö är en levande och växande bygd och en plats att uppleva året runt. Här trivs besökare och bybor tillsammans.

Volvo har en lång och rik historia av att designa och konstruera sina bilar utifrån människan. Det är det som gör dom annorlunda inom bilindustrin. Upptäck var dom startade, var dom är idag och hur dom leder utvecklingen mot en hållbar mobilitet, uppkopplade tjänster och självkörande bilar.

Lofsdalen är en lugn och barnvänlig fjällby i Härjedalen som har allt för fjällsemestern – oavsett årstid. På vintern erbjuds 25 skidbackar, 122 km längdspår, 150 km skoterleder och flera restauranger. Sommartid vandrar du på lättillgängliga leder i storslagen fjällmiljö, cyklar i vår familjevänliga bike park för downhillcykling, fiske och ett rikt djurliv. Lofssjöns sandstrand som ligger mitt i byn är en perfekt oas för avkoppling efter en varm dag. Här finns fjällstugor med lägen allt ifrån Lofssjöns strand till högt uppe på fjällsidan med oändlig utsikt över fjällvärlden.

SkiStar äger och driver Skandinaviens fem största alpina skidanläggningar: Sälen, Åre och Vemdalen i Sverige, Hemsedal och Trysil i Norge samt St Johann in Tirol i Österrike och Hammarbybacken i Stockholm. SkiStars vision är att skapa minnesvärda fjällupplevelser som den ledande operatören av europeiska alpindestinationer.

SkiStars skidorter är perfekta resmål för aktiva livsnjutare. Här kan familjer och vänner avnjuta härliga dagar i skidbackarna. Många har upptäckt glädjen med utförsåkning, men också vilken nytta en semester i skidbacken kan göra för att träna kroppen, ladda batterierna och för umgänget med nära och kära.

Vi är ett företag inom återvinningsbranschen som har till uppgift att se till att förpackningar och tidningar i Sverige samlas in och återvinns.

Vi ansvarar för drygt 5000 återvinningsstationer runt om i landet där allmänheten kan lämna sina förbrukade förpackningar och tidningar. Insamlingssystemet finansieras bland annat med hjälp av förpackningsavgifter som producenterna, dvs företag som importerar varor, fyller en förpackning och säljer en vara, betalar.

Res Eko – Res och Upplev Sverige mer!

Vi på Res Eko är en contentbyrå och besöksguide om hållbar turism i Sverige. Vi finns på webben, som tematidning och i sociala medier. Vårt syfte är få fler konsumenter att resa och uppleva Sverige mer klimatsmart. Vi är partipolitiskt och religiöst obundna med målen demokrati, jämställdhet och hållbar utveckling för alla. Vi inspirerar och peppar varandra! Tagga din resa med #reseko @reseko.se

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta och nå ut med er story. Klicka här för mer information.

Res Eko klubben
Bli prenumerant, få senaste nyheterna och exklusiva rabatter helt gratis!