Välkommen! Res säkert, följ Folkhälsomyndigheten klicka här.
Vy över staden från Stadsparken. | Bild av 84554176@N00 @ Flickr

Svemestra i Jönköping Småland

Sveriges 10:e största stad är vackra Jönköping i norra Småland. Inom tätorten bor 97 996 invånare. Staden är belägen vid Vätterns östra strand och omgivet av kuperade sluttningar. Tätorten omfattar även Norrahammar och Huskvarna som växte ihop med staden på 60-talet. I Jönköping finns flera stora företag, bland annat Husqvarna AB som har sitt huvudkontor i staden.

Jönköping är en residensstad för regionen (Jönköpings län) och här finns flera statliga verk och rättsvårdande myndigheter. Här fanns tidigare spårvagnstrafik men denna togs ur bruk 1958. I staden finns även flygplatsen Jönköping Airport som främst fokuserar på inrikes flyg men även post- och fraktflyg samt charter såväl inrikes som utrikes. Staden har kallats Smålands Jerusalem då staden är en residensstad i ett län med ett starkt kristet inflytande. En känd person från Jönköping är Agnetha Fältskog, medlem i popgruppen ABBA. Stadens slogan är ”ljuset vid Vättern”, något som stämmer bra i på stadens läge vid Vättern.

Res Eko – Res och Upplev Sverige mer!

Vi på Res Eko är en contentbyrå och besöksguide om hållbar turism i Sverige. Vi finns på webben, som tematidning och i sociala medier. Vårt syfte är få fler konsumenter att resa och uppleva Sverige mer klimatsmart. Vi är partipolitiskt och religiöst obundna med målen demokrati, jämställdhet och hållbar utveckling för alla. Vi inspirerar och peppar varandra! Tagga din resa med #reseko @reseko.se

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta och nå ut med er story. Klicka här för mer information.

Res Eko klubben
Bli prenumerant, få senaste nyheterna och exklusiva rabatter helt gratis!