Välkommen! Res säkert, följ Folkhälsomyndigheten klicka här.
På SLAOs styrelsemöte den 12/3 beslutades det att hålla öppet de svenska skidanläggningarna. Foto: Jens Blixt

SLAO: ”Skidliftarna i Sverige kan hålla öppet”

Torsdagen den 12 mars, hade Svenska Liftanläggningars Organisation (SLAO)  styrelsemöte och diskuterade bland annat spridningen av Coronaviruset och eventuella åtgärder från deras håll.  Efter mötet kom uttalandet: skidanläggningar i Sverige kommer fortsatt hålla öppet. 

Skidliftarna i Sverige kommer att fortsätta att rulla som vanligt. Riktlinjerna grundar sig på rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och den förordning som regering fattade i veckan som förbjuder allmäna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 500 deltagare. Sverige gör därmed inte som Norge, som i princip stänger flertalet skidorter däribland de två största Hemsedal och Trysil. 

Skidanläggningar/skidbackar betraktas inte som en allmän sammankomst och Folkhälsomyndigheten har bekräftat att skidliftar kan fortsätta att köras. Titti Rodling, Vd på SLAO, kommenterar:

Vi följer myndigheternas rekommendationer, sedan får var enskild skidanläggning själva välja om de vill ha öppet eller ej. Men vi tror inte att någon kommer att välja att stänga så som läget ser ut nu, utan liftarna kommer att köras som vanligt. Det här är en ny situation för alla och vi följer självklart utvecklingen kontinuerligt.

Källa: slao.se

Res Eko – Res och Upplev Sverige mer!

Vi på Res Eko är en contentbyrå och besöksguide om hållbar turism i Sverige. Vi finns på webben, som tematidning och i sociala medier. Vårt syfte är få fler konsumenter att resa och uppleva Sverige mer klimatsmart. Vi är partipolitiskt och religiöst obundna med målen demokrati, jämställdhet och hållbar utveckling för alla. Vi inspirerar och peppar varandra! Tagga din resa med #reseko @reseko.se

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta och nå ut med er story. Klicka här för mer information.

Res Eko klubben
Bli prenumerant, få senaste nyheterna och exklusiva rabatter helt gratis!