Välkommen! Res säkert, följ Folkhälsomyndigheten klicka här.

Stockholm har fått en ny cykeltjänst

Erik Klerelid, Martin Sjögren och Fredrik Karlberg, grundare av Jonna Bike. Foto: Press
Erik Klerelid, Martin Sjögren och Fredrik Karlberg, grundare av Jonna Bike. Foto: Press

Hej Martin! Berätta mer om Jonna Bike…

Jonna Bike är ett helt nytt och krångelfritt sätt att äga cykel. För en fast månadskostnad får man cykel, service och hemleverans. Dessutom kraftigt reducerad självrisk jämfört med hemförsäkringen om den skulle bli stulen. Vårt erbjudande går att få helt utan bindningstid och när man inte vill ha den längre är det bara att lämna tillbaka den så upphör abonnemanget.

På vilket sätt bidrar ni till hållbar turism?

Genom att sänka alla barriärer för att ha en egen cykel vill vi få fler att använda cykel. Oavsett om det blir insteget till ett liv med cykel, eller om man bara är här över en kortare period och vill uppleva staden från en sadel.

Hur ser er företagslösning ut?

Vi erbjuder i stort samma lösning för företag som vi gör för privatpersoner. Cykel, service, leverans till en fast månadskostnad. Och helt utan bindningstid om så önskas. Ett fint sätt att måna om sina anställda under dessa tider då många vill undvika kollektivtrafiken under en period.

Har ni även hyrcyklar för turister, om man besöker Stockholm?

Vi har inte abonnemang för dygnshyra, då man tecknar sig per månad. Men sett till priset kan ju 299 kr vara ett  väldigt prisvärt alternativ för en cykel även om man bara är här några dagar och man behöver som sagt bara lämna tillbaka cykeln för att abonnemanget ska upphöra.

Vad är dina 3 bästa tips för att resa mer eko(förutom att cykla)?

#1: Samåk! Att så många bilar rullar runt med endast en person är galet. Tänk vad mycket mer effektivt vi kan utnyttja alla bilresor om vi bara börjar samåka lite mer.

#2: Promenera mera. Att gå tar oftast inte så mycket längre tid än buss och tunnelbana (eller cykel för all del) om man ska kortare sträckor. Gå 15 min tidigare till ditt möte och få frisk luft på köpet.

#3: Färre men resor men stanna längre. Om du planerar en lite längre semesterresa, fundera på att stanna någon vecka extra och hoppa över nästa semesterresa istället.

Vill du veta mer on Jonnabike? Läs mer på deras hemsida jonnabike.se

Glöm inte att använda en CE-märkt hjälm eller en hovding när du cyklar!

Res Eko – Res och Upplev Sverige mer!

Vi på Res Eko är en contentbyrå och besöksguide om hållbar turism i Sverige. Vi finns på webben, som tematidning och i sociala medier. Vårt syfte är få fler konsumenter att resa och uppleva Sverige mer klimatsmart. Vi är partipolitiskt och religiöst obundna med målen demokrati, jämställdhet och hållbar utveckling för alla. Vi inspirerar och peppar varandra! Tagga din resa med #reseko @reseko.se

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta och nå ut med er story. Klicka här för mer information.

Res Eko klubben
Bli prenumerant, få senaste nyheterna och exklusiva rabatter helt gratis!