Välkommen! Res säkert, följ Folkhälsomyndigheten klicka här.
Hur mysigt? Strosa runt i Sigtuna stad, här finns massor att uppleva! Foto: Hotell Kristina

Svemestra i Sveriges första stad Sigtuna

Upplev härligt spännande Sigtuna stad, hotellen storsatsar på en Svemester! I Sigtuna, alldeles lagom långt från storstaden, storsatsar både hotell, näringsliv och destinationsbolag inför en sommar med Svemester. När du turistar i Sigtuna bor du på personliga hotell med klass, äter fantastiskt bra, hittar ett varierat restaurang- och caféutbud, kan ägna dig åt småskalig shopping i fina butiker och hittar en mängd kul, sportiga och spännande aktiviteter att göra. Sommarsäsongen 2020 bjuder verkligen på allt man kan önska.

Sigtuna stad som grundades redan på 900-talet är ett drömresmål för den historieintresserade. Här kan du både strosa runt på egen hand mellan kyrkoruiner och runstenar, besöka museet och hänga med på de guideturer som planeras 3-4 gånger i veckan i sommar. Gör utflykter till de vackra slotten Skokloster, Wenngarn, Steninge och Rosersberg, som alla finns inom några mil från Sigtuna.

För dig som älskar shopping finns det mängder av fina småbutiker på Stora Gatan, butiksgatan som går rakt igenom staden. Den vackra Steningeladan vid Steninge Slott i Märsta har ett stort utbud för hem och trädgård. Det är ett utflyktsmål i sig med flera fina affärer, en trevlig restaurang och café inramat av slottsmiljö.

Foto: Hotell Kristina

Bada gör du i Mälaren och här finns allt från större stränder som Munkholmsbadet, Sjudargårdsbadet och Steningebadet, till möjligheten att ta ett svalkande morgondopp från badbryggorna längs strandpromenaden mitt i centrum. Letar du utomhuspool finns anläggningen på Midgårdsbadet i Märsta, som är Nordens första utomhusbad med biologisk rening. Där finns både en hoppbassäng, en simbassäng och en barnpool för de minsta.

Foto: Hotell Kristina

Sigtuna är en perfekt bas för golfaren med Sigtuna Golfklubb, Arlanda stads Golfklubb och Vassunda Golfklubb inom en mils omkrets. Bokar du en längre golfvistelse kan du även åka till exempelvis lyxiga Bro Hof Club, som bara ligger 3 mil från Sigtuna. Fina Golfpaket erbjuds av hotellen.

För dig som längtar efter en riktigt aktiv semester finns ett stort och varierat utbud. Åk till Sigtuna för att rida Islandshäst eller vandra längs Ingegerdsleden. Du kommer kunna spela minigolf och hyra eller delta i ledda turer med Segways, mountainbikes och kajaker. Det är Aktivitetsteamet som håller i det. Boka en RIB-båttur för ditt gäng och lyxa till det med en tur i Mälaren med strandhugg vid Skokloster. Spela Paddel eller träna Cross fit på WE:s nyöppnade anläggning vid Arlandastad. Träna på SATS eller WE gym i Sigtuna stad. Spela Frisbeegolf på Harberget. Använd utegymmet eller boka tennisbanor inne eller ute vid Prästängarna. Löpträna längs den 5 km långa strandpromenaden eller välj elljusspåret i Hällsboskogen. På Destination Sigtunas hemsida samlas all information löpande, så håll utkik där eller kontakta hotellen för tips. 

Foto: Hotell Kristina

Övernattar gör ni på personliga hotell med charm. I sommar håller flera av Sigtunas hotell öppet för privatgäster. Man erbjuder högklassiga mat- och dryckesupplevelser och sköna övernattningar. Välj att boka golfpaket eller lyxiga weekendpaket, stanna en natt eller passa på att boka prisvärda veckovistelser. För dig som är boende i kommunen och för långväga gäster, finns verkligen möjlighet till en riktigt härlig, kul och spännande sommar 2020 med Svemester i mysiga Sigtuna. 

Familjeägda Hotell Kristina ligger i pittoreska Sigtuna stad med fantastisk utsikt över Mälaren, bara 15 minuter från Arlanda, alldeles lagom långt från Stockholm. Färgstarkt, Hållbart och Äkta är våra ledord. Utsikten över Mälaren är magnifik och anläggningen är härligt inredd med mycket färg, form och design, som inspirerar och överraskar. De unika funkisbyggnaderna från 30-talet, bär på många minnen från tiden som den anrika internatskolan Sigtunaskolan. Idag är hotellet renoverat till en modern plats för personliga möten, kickoffs som ger avtryck, kul weekends med vännerna, högkvalitativa ekologiska matupplevelser och effektiva, hållbara möten och konferenser.

Hotell Kristina har 62 sköna hotellrum för 87 gäster och 13 trevliga möteslokaler med plats för 2-130 personer. Miljö och hållbarhet genomsyrar hela verksamheten, som är SVANEN-certifierad och har dubbla KRAV-märken. Det innebär att över 60 % av det du äter och dricker här är KRAV-märkt eller ekologiskt. Ledorden som driver och motiverar företaget är Färgstarkt, Hållbart & Äkta.

Res Eko – Res och Upplev Sverige mer!

Vi på Res Eko är en contentbyrå och besöksguide om hållbar turism i Sverige. Vi finns på webben, som tematidning och i sociala medier. Vårt syfte är få fler konsumenter att resa och uppleva Sverige mer klimatsmart. Vi är partipolitiskt och religiöst obundna med målen demokrati, jämställdhet och hållbar utveckling för alla. Vi inspirerar och peppar varandra! Tagga din resa med #reseko @reseko.se

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta och nå ut med er story. Klicka här för mer information.

Res Eko klubben
Bli prenumerant, få senaste nyheterna och exklusiva rabatter helt gratis!