Välkommen! Res säkert, följ Folkhälsomyndigheten klicka här.
Foto: Martin Edström/imagebank.sweden.se

Sverige är världens hållbaraste turistdestination

GLOBAL TURISM: Med Sverige på första plats, följt av Finland, Österrike, Estland och Norge, ligger Skandinavien i topp i en ny, global undersökning av vilka länder i världen som är de mest hållbara turistdestinationerna.

Det är det internationella undersökningsföretaget Euromonitor International som gjort undersökningen, som även visar att drygt 66 procent av världens konsumenter vill agera mer hållbart.

Resultatet publicerades på världens största resemässa ITB i Berlin igår den 12 mars. Mässan är i år helt digital.

Euromonitor International har jämfört 99 länders hållbarhet inom miljö, social och ekonomisk hållbarhet, transporter, boende, risker och efterfrågan på hållbar turism.

”Att Sverige toppar globala rankinglistor kring hållbarhet är mycket glädjande, speciellt när vi vet att allt fler konsumenter och turister i världen vill leva, agera och resa mer hållbart”, säger Susanne Andersson som är VD för Sveriges marknadsföringsbolag Visit Sweden.

”Det uppmärksammade, svenska, hållbarhetsfokuset kommer är och att bli en stark och solid konkurrensfördel när det globala resandet tar fart igen.”

”Vi ser att allt fler länder, destinationer och aktörer har insett potentialen som hållbarare turism medför och det pågår just nu stora satsningar och förberedelser runt om i världen för att kunna marknadsföra hållbarare upplevelser, när tiden är mogen för detta.” fortsätter Susanne Andersson.

Visit Sweden som är Sveriges marknadsföringsbolag arbetar konsekvent med att lyfta fram det hållbara turistsverige i sin kommunikation för att locka fler att turista i Sverige.

Mer om undersökningen som gjorts och publicerats av Euromonitor International ”Scandinavia Leads Ranking for Global Sustainable Tourism”:

ViaTT: https://via.tt.se/pressmeddelande/scandinavia-leads-ranking-for-global-sustainable-tourism?publisherId=259167&releaseId=3295186

Business Wire: https://www.businesswire.com/news/home/20210312005006/en/Scandinavia-Leads-Ranking-for-Global-Sustainable-Tourism

AP News: https://apnews.com/press-release/business-wire/lifestyle-travel-europe-environment-environment-and-nature-fb5668866a6046dc8c91cd6549106594

Källa: visitsweden.com

Res Eko – Res och Upplev Sverige mer!

Vi på Res Eko är en contentbyrå och besöksguide om hållbar turism i Sverige. Vi finns på webben, som tematidning och i sociala medier. Vårt syfte är få fler konsumenter att resa och uppleva Sverige mer klimatsmart. Vi är partipolitiskt och religiöst obundna med målen demokrati, jämställdhet och hållbar utveckling för alla. Vi inspirerar och peppar varandra! Tagga din resa med #reseko @reseko.se

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta och nå ut med er story. Klicka här för mer information.

Res Eko klubben
Bli prenumerant, få senaste nyheterna och exklusiva rabatter helt gratis!