Välkommen! Res säkert, följ Folkhälsomyndigheten klicka här.
Premiär för resa med Kulturtågen från Göteborg till Hornborgasjön i vår. Foto: Olaf Lindström, Nässjö Järnvägsmuseum

Ta tåget till Hornborgasjön

Den 21 mars 2020 arrangeras en speciell tågresa till Hornborgasjön. Då kan resenärer kliva på ett 50-60-talståg i Göteborg, Lerum eller Alingsås och följa med på en heldagsupplevelse vid Hornborgasjön. Resan har tagits fram av Kulturtåget i Karlsborg i nära samarbete med Visit Hornborgasjön. Det är en del i satsningen på att göra Hornborgasjön till en mer hållbar destination. 

​I slutet av mars och början av april kommer årligen tiotusentals tranor till Hornborgasjön för att rasta på sin färd norrut. Att se tranorna är en magnifik upplevelse. Nu skapas en ny möjlighet att se detta kombinerat med en speciell tågresa. 

– Vi är glada att kunna erbjuda denna Kulturtågsresa till premiären av Trandansen. Vi tänker att detta kan vara ett ypperligt tillfälle för till exempel far- och morföräldrar att ta med sina barnbarn på en tågresa där de tillsammans får uppleva hur det var att resa med tåg förr i tiden och ta del av den unika trandansen vid Hornborgasjön, säger Stefan Arenblad på Kulturtågen i Karlsborg.  

Veterantåget avgår från Göteborg med stopp i Lerum och Alingsås för påstigning. Lunch serveras under resan. Väl framme i Falköping möts resenärerna av bussar och guider som tar dem med på en guidad tur först till Trandansen och sedan till Naturum. På vägen tillbaka serveras kvällskaffe ombord på tåget. 

Det ska bli spännande att se hur denna satsning tas emot av våra besökare. Vi vill göra olika insatser för att stärka möjligheterna till ett hållbart resande kopplat till Hornborgasjön. Om detta tas emot väl kommer fler resor med Kulturtåget att erbjudas redan denna säsong. Nu håller vi tummarna för att vi har många tranor på plats, eftersom detta är själva öppningsdagen för säsongen, säger Jessica Bergstrand, destinationsutvecklare på Next Skövde. 

Källa: nextskovde.se

Res Eko – Res och Upplev Sverige mer!

Vi på Res Eko är en contentbyrå och besöksguide om hållbar turism i Sverige. Vi finns på webben, som tematidning och i sociala medier. Vårt syfte är få fler konsumenter att resa och uppleva Sverige mer klimatsmart. Vi är partipolitiskt och religiöst obundna med målen demokrati, jämställdhet och hållbar utveckling för alla. Vi inspirerar och peppar varandra! Tagga din resa med #reseko @reseko.se

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta och nå ut med er story. Klicka här för mer information.

Res Eko klubben
Bli prenumerant, få senaste nyheterna och exklusiva rabatter helt gratis!