Välkommen! Res säkert, följ Folkhälsomyndigheten klicka här.
– Vi är övertygade om att det stora utbudet av kultur- och naturupplevelser i området och ett stort engagemang från kommunen kommer bidra till en stor upplevelse för alla deltagare, säger Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet. Foto: Cykelfrämjandet

Ulricehamn står värd för årets Cykelturvecka

Det är Ulricehamn som kommer stå värd för den klimatsmarta Cykelturveckan 26–31 juli. Cykelfrämjandet skapar tillsammans med aktörer i Ulricehamn en vecka full av cykelglädje, som med sitt breda utbud riktar sig både till cykelentusiaster – och nybörjare – i alla åldrar.

För hundratals medlemmar i Cykelfrämjandet är Cykelturistveckan sedan 1983 en stor höjdpunkt på året. Tidigare har evenemanget hållits ibland annat i Kristianstad, Halmstad och Rättvik men i år är det alltså Ulricehamns tur.

– Vi är väldigt glada att kunna presentera Ulricehamn som värdkommun för Cykelturveckan 2020. Vi är övertygade om att det stora utbudet av kultur- och naturupplevelser i området, goda cykelförutsättningar och ett stort engagemang från kommunen kommer bidra till en stor upplevelse för alla deltagare, säger Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet.

I Europa är cykelturism en miljardindustri och enligt en rapport från Tillväxtverket har Intresset för cykelturismen ökat även i Sverige under de senaste åren.

– Cykelturveckan är ett populärt arrangemang både för internationell och nationell publik. Vår målsättning är att även attrahera många deltagare från närområdet, i alla åldrar, säger Lars Strömgren.

Ett smakprov av Ulricehamn och Sjuhäradsbygden

Årets evenemang anordnas i samarbete Näringsliv Ulricehamn, Ulricehamns kommun och andra aktörer i området och det kommer att erbjudas cykelrundor som ger kultur-, natur- och matupplevelser längs vägen. Från värdstadens sida är förväntningarna höga:

– Det känns jättekul! Deltagarna kommer att få se och uppleva Sjuhäradsbygden och den härliga natur vi har, de cykelleder som vi erbjuder och de fantastiska entreprenörer och besöksmål som finns i trakten, säger Helena Haglund, Turistchef Ulricehamn.

Klimatsmart semester för hela familjen

I takt med det ökade intresset för miljö och hälsa har cykelturism blivit allt populärare runt om i världen och som en del i detta ger Cykelturveckan möjlighet att upptäcka och utforska en del av Sverige. Evenemanget vänder sig till såväl barnfamiljer som kompisgäng och rutinerade cykelentusiaster och deltagarna kan vara med hela veckan eller cykla enstaka dagar.

Om Cykelturveckan

Datum: 26–31 juli. 

Mer info och bokning.

Källa: Cykelfrämjandet

Res Eko – Res och Upplev Sverige mer!

Vi på Res Eko är en contentbyrå och besöksguide om hållbar turism i Sverige. Vi finns på webben, som tematidning och i sociala medier. Vårt syfte är få fler konsumenter att resa och uppleva Sverige mer klimatsmart. Vi är partipolitiskt och religiöst obundna med målen demokrati, jämställdhet och hållbar utveckling för alla. Vi inspirerar och peppar varandra! Tagga din resa med #reseko @reseko.se

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta och nå ut med er story. Klicka här för mer information.

Res Eko klubben
Bli prenumerant, få senaste nyheterna och exklusiva rabatter helt gratis!