Välkommen! Res säkert, följ Folkhälsomyndigheten klicka här.
Foto: JOM® Vegan & Organic Candy

Vi testar JOM Vegan & Organic Candy

Vi älskar att prova nya ekologiska produkter och nu har vi äntligen fått prova tre smaker från det svenska företaget Jom Organic Candy! JOM Organic Candy vill att det ska vara enkelt att göra bättre och sundare val i vardagen, och gottegrisar som de är, vill de självklart att detta även ska gälla godis. Därför var det en självklarhet för dem att skapa ett godis som både är ekologiskt, veganskt och som inte innehåller någon palmolja eller andra onödiga ingredienser.

JOM Organic Candy är det enda Svenska ekologiska godiset med produktion hemma i Sverige. Efter lång tids arbete har dom skapat ett unikt och väl utformat recept med högsta kvalité där både smak och konsistens är i fokus. Deras smaker är särskilt utvecklade för att frambringa den bästa smakupplevelsen som stannar med dig länge. Vare sig du gillar surt, sött eller mittemellan så finns det en unik smak för dig. Med hållbarhet och kvalité i fokus har de skapat ett smakrikt godis med en perfekt seg konsistens som kommer i lagom stora bitar. Vi fick prova tre smakar ur sortimentet…

JOM Organic Candy Ekologiskt Godis Wild Raspberry, 70 g

JOM Organic Candy Wild Raspberry är en härlig hallonkompott full med naturlig sötma och en liten syrlig kick som rundar av och lämnar en ljuvlig eftersmak. Godiset från JOM Organic Candy är ekologiskt och tillverkas i Sverige. Det är också veganskt och helt fritt från gluten, nötter och palmolja. Smakerna är särskilt utformade för att frambringa den bästa smakupplevelsen som stannar med dig länge. 

JOM Organic Candy Ekologiskt Godis Sour Blueberry, 70 g

JOM Organic Candy Sour Blueberry har en fräsch smak av söta blåbär med en rivigt uppfriskande sursockrad twist! Godiset från JOM Organic Candy är ekologiskt och tillverkas i Sverige. Det är också veganskt och helt fritt från gluten, nötter och palmolja. Smakerna är särskilt utformade för att frambringa den bästa smakupplevelsen som stannar med dig länge. 

JOM Organic Candy Ekologiskt Godis Juicy Peach, 70 g

JOM Organic Candy Juicy Peach är en explosion av solmogna persikor. Den är saftigt söt och fruktigt frisk! Godiset från JOM Organic Candy är ekologiskt och tillverkas i Sverige. Det är också veganskt och helt fritt från gluten, nötter och palmolja. Smakerna är särskilt utformade för att frambringa den bästa smakupplevelsen som stannar med dig länge.

SAMMANFATTNING
Allt tre smakar har sin egna karaktär och är väldigt goda. Konsistensen är nästan som ett ett vanligt "vingummi", något mjukare. Perfekta att toppa tårtan med, baka eller varför inte ett pepparkakshus? Vår favorit blev tillslut Sour Blueberry med sin fräscha blåbärsmak och syrlighet. Vi hade dock önskat mer naturliga ingredienser från frukt och mindre socker i alla produkter. 70g socker av 100g påse känns lite väl mycket tycker vi. Tack JOM Organic Candy för att vi fick recensera och smaka, vi ser fram emot fler produkter från er!
POSITIVT
Konsistensen
Ekologiskt
Glutenfritt
Fri från palmolja
NEGATIVT
Mycket socker
Ej riktiga frukter i
4

Res Eko – Res och Upplev Sverige mer!

Vi på Res Eko är en contentbyrå och besöksguide om hållbar turism i Sverige. Vi finns på webben, som tematidning och i sociala medier. Vårt syfte är få fler konsumenter att resa och uppleva Sverige mer klimatsmart. Vi är partipolitiskt och religiöst obundna med målen demokrati, jämställdhet och hållbar utveckling för alla. Vi inspirerar och peppar varandra! Tagga din resa med #reseko @reseko.se

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta och nå ut med er story. Klicka här för mer information.

Res Eko klubben
Bli prenumerant, få senaste nyheterna och exklusiva rabatter helt gratis!